Domaine Raspail-Ay
”Domaine Raspail-Ay laver vel nok de bedste rødvine overhovedet fra Gigondas. Det er kraftige og robuste vine med mindst 14 % alkohol, og de kan tåle at lagre i mange år afhængig af årgang. Men selv om de er holdbare, er det vine, som også smager forbandet godt, også mens de er helt unge, fordi de netop har den bløde garvesyre. Vinen har kød og krop og dufter af frugt og krydderi, og så har den det perfekte bid i eftersmagen” (citat fra Gitte Hindholm og Karsten Riiis Laursen’s bog om vine fra Rhônedalen).
Domaine Raspay-Ay dækker 18 ha vinmarker og producerer 65.000 flasker rød og 1.500 rosé.
Vindynastiet Ay startede tilbage i 1812, da Dominique Ays oldefar købte et område i Gigondas, efter han var blevet meget betaget af området, og den vin, der blev frembragt. Da oldefaderen døde, skulle boet deles, og det blev delt i 2, et stort område, der nu hedder Chateau Raspail og Dominique Ays lille vingård, der i dag hedder Domaine Raspail Ay.
Viser et enkelt resultat